Made in Kosovo!!!

Ako ste visoki vladin službenik, ne kažnjavaju vas iako vršite falsifikovanje. Čak budete i nagrađeni. Primjer takvog ponašanja vlast je pokazala u slučaju Islama Cake, koji je suspendiran već gotovo prije dvije godine sa pozicije direktora Departamenta za državljanstvo, azil i migraciju, u sklopu Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), na čijem je čelu ministar Bajram Rexhepi.

Za posao kojeg ne obavlja skoro dvije godine on je dobijao redovnu platu. U međuvremenu, nakon što mu je određena kazna zbog falsifikovanja od strane suda, MUP ga je jedno vrijeme vratio na poziciju direktora, a kasnije ga je imenovao za koordinatora, prenosi list "Koha Ditore".

Islam Caka je suspendovan skoro dvije godine sa pozicije direktora Departamenta za državljanstvo, azil i migraciju, koji funkcioniše u sklopu Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i za taj posao koji nije obavljao dobijao je redovnu platu. Krajem prošle godine on je osuđen za falsifikovanje od strane Osnovnog suda u Prištini. Nakon osude, MUP ga je jedno vrijeme vratio na poziciju direktora Departamenta za registraciju i civilni status, a kasnije ga je imenovao za koordinatora u Jedinici za monitoring i evaluaciju nacionalnih strategija.