Nakon podnošenja ostavke

Bivši oficir za vezu Kosova u Beogradu Lulzim Peci izjavio za KTV da nema ničega istinitog u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Kosova.

Podsjetimo, nakon što je podnio ostavku praktično odmah po stupanju na dužnost oficira za vezu u Beogradu, Ministarstvo spolnih poslova Kosova je saopštilo da je protiv Pecija još ranije bio pokrenut postupak za smjenu jer je to ministarstvo bilo nezadovoljno njegovim radom.
Peci je za KTV rekao da je razlog za njegovu ostavku kritika premijera Kosova Hashima Thaçija povodom njegove izjave da potpuna normalizaicja odnosa zmeđu Kosova i Srbije podrazumijeva priznanje Kosova od strane Srbije. Te kritike od premijera, kako je rekao, je dobio prilikom slučajnog susreta u jednom restoranu u Prištini.
On je rekao da je za svoj rad u Švedskoj dobio pohvale i priznanja a ne kritike ili primjedbe. I optužbe o navodnim neovlašćenim susretima sa predstavnicima drugih država Peci je odbacio kao neosnovane.
Peci je u ponedjeljak zvanično u Beogradu stupio na dužnost kao oficir za vezu Kosova, pri misiji EU, dok je Dejan Pavićević stupio na dužnost u Kancelariju EU u Prištini kao oficir za vezu Srbije.
Peci je ostavku podnio već u srijedu, a predsjednica Kosova Atifete Jahjaga imenovala je dosadašnjeg ambasadora Kosova u Hrvatskoj Valdeta Sadikua za novog kosovskog oficira za vezu.