Za britanski podkast

Premijer Kosova Albin Kurti govorio je u londonskom podkastu o, kako je rekao, "njegovom iskustvu političkog zatvorenika u Srbiji u dvadesetim godinama", ali i geopolitici regiona.

"Zadovoljstvo je sedeti sa Roryjem Stewartom i Alastairom Campbellom za "Rest is Politics" (Ostalo je politika), vodeći podkast. Govorio sam o svom iskustvu političkog zatvorenika u Srbiji u dvadesetim godinama, geopolitici regiona i multietničkoj i demokratskoj viziji Kosova, između ostalog", napisao je Kurti na društvenoj mreži "X".
  Kurti je u podkastu Roryja Stewarta, nekadašnjeg birtanskog diplomate i Alastaira Campbella, bivšeg savjetnika za medije Toniya Blaira, upitan za kritike međunarodnih saveznika u vezi dinara, rekao da mu ne smetaju kritike.

"Intelektualno sam dete kritičke teorije od, recimo, Jean-Jacques Rousseaua do Frankfurtske škole. Dakle, kritika je zdrava, vjerujem da nema napretka bez kritike. Možda se ne slažemo, ali EU, SAD i Velika Britanija su naši saveznici, naši prijatelji i naši partneri, ali to ne znači da je naša saradnja jednosmjerna, pa moramo da slušamo jedni druge“, rekao je Kurti.

On je naglasio da smatra da treba da štiti Kosovo, da ga predstavlja bolje od saveznika.

Izvor: Kosovo Online