Poslanik PDK

Poslanik Demokratske partije Kosova Mergim Lushtaku reagovao je na navode premijera Albina Kurtija da će legalizovati istopolne brakove, naglašavajući da je Kurti izmanipulisao muslimanske vjernike.

"Kurti je, sa jedne strane, izmanipulisao i pridobio glasove muslimanskih vjernika, dok se sa druge strane, protivi i ne podržava ukidanje propisa o obaveznom oblačenju u srednjoj školi. On, takođe, daje veliki poklon svima koji su podržali ovaj građanski zakonik koji dozvoljava istopolne brakove“, izjavio je Lushtaku.

Istakao je potom, da je Kurtijev jedini cilj da ima koristi od međunarodnog uticaja LGBT-a, jer je, kako kaže, poznato kakav uticaj ima LGBT širom svijeta.

"Uprkos kritikama naroda, Kurti ovo radi samo zbog partijskih interesa. Hoće da promjeni građanski zakonik da bi se postigao neki međunarodni sporazum“, naglasio je opozicioni poslanik.

Upitan da li će podržati ovaj prijedlog zakona, Lushtaku je rekao da se zalaže samo za brakove između muškarca i žene i da sigurno ne podržava predlog za sklapanje braka između istog pola.

Izvor: Kosovo Online/Gazetablic