PREMIERSHIP BRUJI O OVOME

Engleska od jučer nakon utakmice West Hama i Liverpoola (2:2) bruji o odluci sudije Anthonyja Taylora, koji je jednim zviždukom i odlukom spriječio najbizarniji gol godine.

Igrala se 86. minuta utakmice Premiershipa između ovih rivala u Londonu, rezultat je bio 2:2, a golman West Hama Alphonse Areola uhvatio je jednu loptu nakon centaršuta s desne strane.

Svi igrači su se potom zaputili ka centru igrališta kako bi dočekali loptu nakon što je Areola ispuca, ali francuski golman se tada sageo i bacio loptu ispred sebe.
  Napadač Liverpoola Cody Gakpo pritrčao mu je i došao do lopte, a kada je krenuo da je pošalje u mrežu, čuo se zvižduk iz Taylorove pištaljke.

Gakpo je stao, a sudija je došao i, kako se čini, provjeravao da li je sve u redu s Areolom, koji se navodno žalio na povredu.
  Nikome nije jasno šta je Taylor tada dosudio, ali dozvolio je Areoli da vrati loptu u igru, a spriječio je Gakpa da Liverpoolu možda najbizarnijim golom sezone donese pobjedu koja bi mu ostavila nadu u osvajanje titule prvaka.

Ekipe su remizirale i Liverpool je s ispuštena dva boda definitivno sebe otpisao iz utrke za prvaka.