Neće biti dogovora!

Bivši glavni pregovarač Kosova Avni Arifi rekao je da premijer Albin Kurti ne želi dogovor sa Srbijom, jer bi to bilo u suprotnosti sa partijskim obećanjima Samoopredjeljenja i dodaje da neće biti dogovora prije izbora u EU i SAD.

"I Vučić i Kurti, možda iz različitih razloga, mogu da budu ponosni kako su uspjeli da izbjegnu dogovor prije izbora u EU i SAD. Vučić ne želi dogovor u nadi da će ove godine na izborima u EU pobjediti ekstremno desne stranke, da će u SAD pobjediti Trump i po njima poslije proruskog mira u Ukrajini koji bi Trump sklopio sa Putinom biće mnogo lakše ostvariti srpske težnje na Kosovu", rekao je Arifi.
 
Arifi kaže da Kurti nije želeo sporazum jer bi bilo kakav dogovor bio u suprotnosti sa principima i partijskim obećanjima Samoopredjeljenja.

"Kurti nije želeo sporazum, jer bi bilo kakav dogovor bio u suprotnosti sa partijskim principima i obećanjima Samoopredjeljenja. To bi, po njima, značilo i formiranje ZSO, a za njega bi stvaranje udruženja dovelo do toga da izgubi izbore na Kosovu", kaže Arifi.

Izvor: Kosovo Online/Front Online