Izgubilo povjerenje

Bivši kosovski diplomata Blerim Qanaj konstatovao je da je vlada premijera Kosova Albina Kurtija izgubila povjerenje svojih saveznika, te da SAD i EU na nju gledaju kao na instituciju koja je dobila podršku građana i sa kojom moraju da komuniciraju, ali ne i da grade partnerstvo.

"Naša vlada je izgubila povjerenje partnera i na nju se više ne gleda kao na partnera, kao što smo navikli da vidimo, već na instituciju koja ima glas građana i sa kojom se komunicira samo na dnevnom nivou koliko mora", rekao je Qanaj za Gazetu express.

Osvrnuo se i na odluku Centralne banke Kosova o ukidanju dinara i istakao da je ta odluka ispravna ali da je trebalo da bude doneta u saradnji sa saveznicima.

Prokomentarisao je i video koji je pušten povodom obilježavanja 17. februara, a na kome nije prikazano kako je nekadašnji premijer Kosova Hashim Thaçi proglasio nezavisnost Kosova i ukazao da se "istorija ne može izmeniti, ma koliko to aktuelna vleda željela".

"Da li ste vidjeli posljednji premijerov video o nezavisnosti? Loše je. Možda zvučim divlje, ali znate li ko skida slike sa fotografija? Staljin i Enver Hoxha", zaključio je Qanaj.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta Express