KBS jače nego ikada

Premijer Albin Kurti rekao je da su KBS jače nego ikada, i da Kosovo svakodnevno preduzima korake ka članstvu u Natou, prenosi Reporteri.

"Kosovo je sada nezavisna država i ima svoju vojsku, država koja ima za cilj zapadni demokratski razvoj. Kao i svakog marta, ovde smo na jednom od najprikladnijih mjesta za sjećanje na OVK. U zemlji oslobodilaca, vojska je pravo mjesto za podsećanje na istoriju. Znamo svoju istoriju, cijenimo je, jer je puna imena i djela", rekao je Kurti.

Istakao je da Kosovo za cilj ima zapadni demokratski razvoj sloboda.

"Mi smo dio naroda koji vojskom brani ideju i praksu pravde i slobode. Mijenja se vrijeme i svjetska svijest, svuda se u moćnim kancelarijama shvata da negovanje nepravde nikada ne donosi mir već suprotno. Mir i nepravda ne mogu koegzistirati", rekao je Kurti.

Kurti je pomenuo da su uvećana ulaganja u naoružavanje KBS.

"Globalna scena će nam ponovo ponuditi krizne situacije i korumpirane države, moramo ponuditi hrabrost i poštenje kao naš jedini put za našu budućnost. Evropske države na našem kontinentu, gdje mi pripadamo, shvataju opasnost jasnije nego ikada. Najveći vojni savez u istoriji se pojavljuje u temama i strategijama. Aktivno učestvujemo u ovom pravcu. Naš cilj za članstvo u Natou je jasno stavljen do znanja, mi svakodnevno idemo ka tom cilju. Vojska koju imamo je jača nego ikad. U protekle dvije godine povećali smo broj vojnika, a za ovu godinu planiramo da to uradimo za još 600. Povećali smo ulaganja u naoružanje, opremljeni smo bespilotnim letelicama, a opremamo se i Javelinom. Učetvorostručili smo obuku u inostranstvu za vojnike", naveo je Kurti.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri