Predsjednik AAK-a

Predsjednik Alijanse za budućnost Kosova Ramush Haradinaj poručio je da je odluka Centralne banke Kosova zakonita, ali da je problem u tome što je premijer Albin Kurti sproveo odluku o zabrani dinara zarad političkih poena i podrške na izborima, prenosi Gazeta express.

Komentarišući odluku Centralne banke Kosova o platnom prometu, Haradinaj kaže da je Kurti započeo sa hvalisanjem i prije nego što se izjasnila Centralna banka Kosova.

"Uvjeravam vas da je ova odluka zakonita, problem je samo njihovo veličanje i prije nego što je odluka doneta, premijer i ministar su se hvalili tom odlukom. Odluka je zakonita, postoji uredba CBK iz 2014. godine", rekao je Haradinaj.

Prema njegovim riječima, Kurti je pogrešio jer je prije CBK saopštio odluku o zabrani dinara, zbog čega će snositi političke posljedice.

Kako je dodao, "niko bolje od Kurtija nije služio Srbiji".

"Kurti je sprečio Kosovo da napreduje u procesu integracija", rekao je Haradinaj.

Govoreći o korupciji, Haradinaj kaže da je Kurti napao svakog tužioca koji je izneo sumnju protiv bilo kog člana Vlade.

"U odnosu na Srbiju, to je čovjek koji je najviše služio Srbiji jer nije dozvolio da Kosovo napravi korak naprijed u evroatlantskim integracijama. Agenda Srbije se sprovodi na Kosovu. Nije tačno ni da vlada Albina Kurtija nije korumpirana, o tome govore njegovi poslovi - pšenica, brašno, struja", rekao je Haradinaj.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta Express