Pompa!?

Bivši ministar unutrašnjih poslova Bejtush Gashi kritikovao je ministre Vlade Kosova koji prisustvuju akcijama policije, prenosi Teve1.

Gashi ocjenjuje da prisustvo ministara u akciji u Zvečanu, kada su uklonjeni bilbordi sa srpskim simbolima, liči na moguću predizbornu kampanju.

"To su rutinske operacije policije, koja preduzima sve radnje protiv svih onih simbola koji su štetni i stvaraju napetost uopšte. Ipak, pompa koja se pripisuje uklanjanju bilborda, prisustvo dvojice ministara u takvoj akciji djelovalo mi je preuveličano ili mogu reći da liči na moguću kampanju za izbore o kojima se razgovara da bi mogli biti tokom ove godine ili na proljeće“, rekao je bivši ministar.

Bivši ministar koji je i profesor bezbjednosti kaže da je prisustvo ministara nepotrebno, jer su takve radnje obaveza policije.

"Činilo mi se da je prisustvo nepotrebno, to je posao i obaveza policije, to više liči na političku poruku nego na korisnu poruku za stvaranje povoljne klime na cijeloj teritoriji Kosova, posebno u područjima u kojima živi stanovništvo sa srpskom većinom", dodao je on.

Prije nekoliko dana ministar unutrašnjih poslova Xhela Sveçla, zajedno sa ministrom lokalne samouprave Elbertom Krasniqijem, prisustvovao je akciji kada su u Zvečanu uklonjeni bilbordi sa slikama Srba, počasnih građana ove opštine.

Izvor: Kosovo Online/Teve1