Prodaju moral!

Zamjenik predsjednika Demokratskog saveza Kosova (LDK) Driton Selmanaj optužio je pojedine ministre u Vladi Kosova da su “licemjeri, prevaranti, neznalice i ‘gutači’ javnog novca”.

Selmanaj je u objavi na Facebooku reagovao na, kako tvrdi, velika izdavanja za savjetnike u raznim ministarstvima koja iznose i do 1.000 eura na dnevnom nivou.

On je naveo primjer spolјnog konsultanta Kosova Ganija Jakupija, kome Ministarstvo spolјnih poslova Kosova plaća 7.500 eura mjesečno, ali i eksperta u Ministarstvu industrije, preduzeća i trgovine kome se plaća 1.000 eura dnevno.

„Oni koji su nam prodavali moral i bili čuvari javnog novca. Oni koji su nam pričali o finansijskom krvarenju. Oni koji nikoga nisu ostavili neokalјanog i blatnjavog optužbama za korupciju i zloupotrebu novca građana. I sada? Prvom prilikom kradu, zloupotreblјavaju i ozbilјno narušavaju javni interes“, ogorčeno je napisao poslanik LDK.

Selmanaj je reagovao i na odluku šefice kosovske diplomatije Donike Gërvalle-Schwarz da deset mjeseci daje po 1.000 eura predsedniku liste “Guxo” u Njemačkoj, Berlindu Gajraku, kao stipendisti programa za "Građanska diplomatija 2023”.

Izvor: Kosovo Online