Demokratska partija Kosova (PDK) i Demokratski savez Kosova (LDK) početak izvođenja radova na putevima vide kao početak predizborne kampanje vladajuće stranke, prenosi Ekonomija onlajn.

Kažu da je ono što je vlada do sada uradila u ekonomskom aspektu samo dijeljenje socijalnih šema i da nije bilo investicija i ekonomskog razvoja.

Predsjednik skupštinskog odbora za privredu, industriju, preduzetništvo i trgovinu Ferat Shala rekao je da početak radova na putevima koji su godinama bili u zastoju, ima samo za cilj "pripreme za početak predizborne izborne kampanje".

Prema njegovim riječima, ovi putevi su odavno trebalo da budu završeni, a sada je istekao rok Vlade i nemoguće je otvoriti te završene projekte.

"Samo zbog činjenice da su počeli radovi na regionalnim i republičkim putevima, koji su stali ili u zastoju već četiri godine, ova zemlja zaslužuje da dinamizira pitanje vanrednih izbora jer ga je i vlast na određeni način dinamizirala prošle godine započevši neke od projekata koji su trebali biti završeni. Posebno regionalni putevi, državni putevi. Sve je to dio priprema za početak predizborne kampanje i ona je već počela iako je ovoj vladi istekao rok", rekao je.

Poslanik PDK naglašava da je sve te puteve nemoguće završiti jer ova vlada obećava, ali ne ispunjava obećanja i karakterišu je nedostatak projekata i nedostatak investicija.

"Nemoguće je da svi ovi putevi koji su, bilo za Mitrovicu, bilo za Peć, bilo za Gnjilane ili put za Đakovicu, nemoguće je da budu završeni u ovoj kalendarskoj godini", kazao je.

Poslanica LDK Valentina Bunjaku-Rexhepi kazala je da je nastavak tih projekata tipična izborna kampanja vlade dodajući da u svakoj opštini nedostaje kapitalnih investicija.

"Ovo je tipična izborna kampanja, jer su prošle tri godine, a kapitalna ulaganja su nula. Pogledajte sva ministarstva i opštine, nema kapitalnih ulaganja. Što se autoputeva tiče, put Gnjilane-Priština je mizeran. Ova vlast zaboravlja da su poreski obveznici građani Kosova i njihova sredstva moraju da se vrate u kapitalne investicije i nisu njihova lična sredstva već se moraju uložiti. Znate put Gnjilane-Priština, koliko ima nezgoda i koliki je promet na tom putu", rekla je.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online