Sulude pretpostavke Haradinaja

Ministarka spoljnih poslova i dijaspore Donika Gërvalla-Schwarz izjavila je da u nacrt ZSO nije uključena Rezolucija 1244 SB UN.

Gërvalla-Schwarz je reagovala na tvrdnju predsjednika AAK Ramusha Haradinaja da je premijer Albin Kurti izdao Kosovo zato što je prihvatio nacrt statuta Zajednice srpskih opština, koji uključuje Rezoluciju 1244.

Ona je rekla da je riječ "o potpuno suludim pretpostavkama" i klevetama od strane lidera AAK.

"Gospodo, ja se ne bavim takvim potpuno sumanutim pretpostavkama, pitajte Haradinaja šta radi. Vi nastavljajte sa glasinama, ja nastavljam sa radom", rekao je Gërvalla-Schwarz za TV 21.

Haradinaj je ranije izjavio da je "poslije toliko godina nezavisnosti, Albin Kurti doneo na Kosovo dokument, ne fusnotu, već dokument koji se poziva na Rezoluciju 1244".

"Kurti je doneo na Kosovo dokument sa Rezolucijom 1244 u preambuli i ima lice da se pojavi ispred svoje stranke. Rekli su još da je to uspjeh. Ne znam kako on može da glasa za dokument sa Rezolucijom 1244. Ne znam kako će to legalno da urade. To nije dozvoljeno, to je kršenje Ustava. Kosovo je proglasilo nezavisnost, ima svoj ustav", rekao je Haradinaj.

Izvor: Kosovo online/TV 21