Misija NATO-a

Kfor je spreman i potpuno posvećen održavanju bezbjednog okruženja za sve ljude koji žive na Kosovu, navodi se u saopštenju misije Nato objavljenom nakon godišnjeg obraćanja predsjednice Vjose Osmani pred Skupštinom Kosova, koja je, govoreći o incidentu u Banjskoj, rekla da opasnost još nije prošla.

„U bliskoj smo koordinaciji sa svim našim kolegama i kontinuirano procjenjujemo bezbjednosnu situaciju na Kosovu. Kfor je spreman i potpuno posvećen održavanju bezbjednog okruženja za sve ljude koji žive na Kosovu - u skladu sa Rezolucijom 1244 Savjeta bezbednosti UN iz 1999. godine i slobode kretanja", navodi se u saopštenju Kfor-a objavljenom na Facebooku.

Reakcija Kfora uslijedila je nakon godišnjeg govora predsjednice Vjose Osmani, koja je rekla da se neuvođenjem mjera protiv Srbije ta zemlja samo podstiče da nastavi sa upotrebom nasilja.

„Nepreduzimanjem mjera protiv Srbije zbog čina agresije 24. septembra i napada na vojnike i novinare Kfora u maju, ova zemlja se, nažalost, samo ohrabruje da nastavi sa upotrebom nasilja", rekla je Osmani.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri