Zamjenik ministra infrastrukture

Zamjenik ministra infrastrukture Kosova Hisen Durmishi poručio je da su, i pored obilnih snježnih padavina, svi putevi prohodni, ali i apelovao na učesnike u saobraćaju da budu posebno oprezni.

Durmishi je na Facebooku naveo da su putari na terenu i kontinuirano rade na čišćenju snijega.

"Stalno smo na terenu. Na cijeloj teritoriji Kosova putarska preduzeća rade bez prestanka. I pored neprekidnog rada, snježne padavine su kontinuirane, pa molimo sve učesnike u saobraćaju da budu posebno oprezni i prilagode vožnju uslovima na putu. Generalno, svi putevi su prohodni. Hvala na razumijevanju“, napisao je on.

I policija je putem Facebooka pozvala na pojačan oprez svih učesnika u saobraćaju, sa posebnim akcentom na vozače.

"Poslije obilnih snežnih padavina koje su počele sinoć, a nastavile se i danas, otežano je odvijanje saobraćaja na putevima. Policija je prije dvije nedjelje zahtjevala da vozači imaju zimsku opremu u automobilima. Sada, pošto je počeo da pada prvi snijeg, na kolovozu ima snijega, a noću zbog niskih temperatura može biti poledice, potreban je pojačan oprez svih učesnika u saobraćaju, sa posebnim akcentom na vozače“, napisali su oni.

Gradonačelnik Prištine Perparim Rama je takođe na Facebooku pozvao na oprez učesnicima u saobraćaju.

"Poštovani građani, Molimo vas da u ovom teškom periodu sa snegom budete obazrivi i pridržavajte se pravila, s obzirom da on stalno pada. Iako Glavni grad neprekidno radi na čišćenju ulica, važno je da brinemo o svojoj i bezbjednosti drugih. Budite oprezni, držite bezbjedni udaljenost na putu", napisao je Rama.

Saobraćaj na prištinskim ulicama je prilično otežan, a na Facebook stranici "Priština" objavljen je snimak na kojem se vidi kako automobil klizi po zavejanom putu.

Izvor: Kosovo Online