Poslanica VV-a

Poslanica Samoopredjeljenja Arberesha Kryeziu-Hiseni kaže da pitanje formiranja Zajednice srpskih opština nije u prvom planu dijaloga Kosova i Srbije, prenosi Front onljan.

"Asocijacija sada nije u prvom planu. Nije to jedino pitanje o kome moramo da razgovaramo, smatram da ne možemo beskrajno ispunjavati želje Srbije. Srbija je u kontinuitetu tražila da se Udruženje uključi u diskusiju u okviru dijaloga i kao rezultat toga nisu pokazali spremnost da ispune bilo koji drugi zahtjev koji dolazi u okviru osnovnog dogovora i akcionog plana, a smatramo da su oni mnogo važniji", navela je Kryeziu-Hiseni.

Istakla je da ne može da se govori o Nacrtu statuta ZSO dok Evropska unija da sankcioniše Srbiju.

"Ne možemo da govorimo o nacrtu, bez obzira da li je on u skladu sa Ustavom Republike Kosovo, u vrijeme kada očekujemo i tražimo od Evropske unije da sankcioniše Srbiju koja je prije mjesec dana organizovala teroristički napad u Banjskoj, a ne vidimo rezultate. Srbija u međuvremenu nije sankcionisana ni za kontinuirane radnje koje je preduzimala od postizanja dogovora o osnovnom sporazumu, do danas", dodala je Kryeziu-Hiseni.

Izvor: Kosovo online/ Front online