Poslanica LDK

Poslanica Demokratskog saveza Kosova Valentina Bunjaku izjavila je da to što su Sjedinjene Američke Države osudile dešavanja koja se se dogodila na sjeveru, u Banjskoj - nije zasluga premijera Albina Kurtija, prenosi Teve1.

Bunjaku je istakla da ne vidi Kurtijevu saradnju sa međunarodnim partnerima i da pitanje sjevera mora da se riješi u saradnji i koordinaciji sa međunarodnom zajednicom.

"Svi međunarodni partneri u ovom slučaju bili su uz Kosovo i osudili su teroristički napad. Ali nije Kurtijeva zasluga što su SAD osudile Srbiju. To nije zasluga Kurtija, ali je zasluga predsjednika Rugove i ljudi koji su lobirali i stvarali prijateljstvo sa tim zemljama", rekla je Bunjaku.

Ona je dodala da je predsjednica Vjosa Osmani trebalo da reaguje prije dešavanja na sjeveru.

"Predsjednica mora da reaguje na vrijeme, a ne nakon toga. Pristup naše vlade morao je da bude koordinisan sa SAD. Vladajuća većina i premijer nemaju apsolutno nikakvu saradnju sa opozicijom", rekla je Bunjaku.

Ona je spomenula i Zajednicu srpskih opština, navodeći da Kurti nije zainteresovan za rješavanje tog problema.

"Morao bi to da riješi. Međutim, Kurti nije zainteresovan za rješavanje problema, već za filmove i drame", rekla je Bunjaku.

Izvor: Kosovo Online/Teve1