Predsjednica Kosova

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani sastala se sa američkim ambasadorom na Kosovu Jeffom Hovenierom, a tokom razgovora istakla je da za, kako navodi, teroristički napad i akt agresije u Banjskoj treba da snosi odgovornost i država Srbija.

Ambasador Hovenier je, kako se navodi u saopštenju kabineta predsjednice Osmani, još jednom izrazio iskreno saučešće zbog ubistva kosovskog policajca.

Osmani je zahvalila saveznicima, prije svega SAD, na podršci i solidarnosti nakon ubistva policijskog narednika, kako ističe, heroja Kosova Afrima Bunjakua, ali i na saradnji i podršci bezbjednosnih institucija u trenutku kada je nacionalna bezbjednost Kosova ozbiljno ugrožena.

"Za ovaj teroristički napad i akt agresije treba da snosi odgovornost i srpska država. Nadam se da će, nakon što zemlje saveznice završe interne procedure za potvrđivanje informacija u vezi sa najnovijim napadom na Kosovo, preduzeti konkretne mjere i sankcije protiv Srbije, zbog njenog direktnog učešća u ovom napadu, bilo kao vozač, organizator ili posrednik", navela je Osmani, saopšteno je.

Izvor: Kosovo Online