Poslanik LDK

Poslanik Demokratskog saveza Kosova Driton Selmanaj navodi da su premijeru Albinu Kuritju za opstanak u politici potrebni „neprijatelji čuvari“ koje, kako tvrdi, sam izmišlja.

„Da bi sakrio vladine afere, od medija je napravio 'neprijatelje'. Da bi sakrio neuspjeh u obrazovanju 'neprijatelj' mu je Ujedinjeni sindikat obrazovanja. Da bi sakrio neuspjeh u zdravstvu od ljekara pravi 'neprijatelje'. Da bi se sakrio neuspjeh u pravosuđu, tužioci i sudije su - 'neprijatelji'. Da bi sakrio neuspjeh u privredi, 'neprijatelji' su napravljeni od preduzeća. Da bi sakrili propust u infrastrukturi, prošle vlade su im 'neprijatelji'. Da bi sakrili neuspjeh u donošenju kvalitetnih zakona, napravili su 'neprijatelja' od Ustavnog suda. Da bi sakrili neuspjeh u dijalogu i diplomatiji, posrednici i cela međunarodna zajednica su 'neprijatelji'“, naveo je Selmanaj na Facebooku.

On tvrdi da Kurti bez tih "izmišljenih neprijatelja" ne može da vlada.

„I jednog dana, kada građani Kosova budu tražiti od njega da im položi račune, on će biti neprijateljski nastrojen prema sopstvenim građanima i biračima. A taj dan, uvjeren sam, bliži se“, istakao se Selmanaj, dodajući da se „neznanje i neuspjeh ne mogu sakriti.

„Kosovu je potreban razvoj i prosperitet na svim poljima, a paranoično ponašanje i izmišljanje neprijatelja", zaključio je Selmanaj.

Izvor: Kosovo Online