Renoviranje

Ministarstvo obrazovanja, nauke, tehnologije i inovacija saopštilo je da u 18 obrazovnih ustanova 1. septembra nije počeo nastavni proces, jer su objekti u renoviranju.

Kako navodi Ministarstvo u saopšteju objavljenom na Facebooku, radovi će biti završeni do ponedjeljka, kada će početi redovni nastavni proces.

Navodi se i da je danas počeo obrazovni proces u 658 ustanova, kako je i utvrđeno Administrativnim uputstvom za školsku 2023-2024. godinu.

Kada je riječ o sredstvima za nabavku udžbenika, Ministarstvo je saopštilo da je danas nastavljena isplata subvencija za one koji su se za ta sredstva prijavili poslije 29. avgusta.

Prema podacima Ministarstva, do sada je stiglo 133.500 zahtjeva.

"Međutim, što se tiče plaćanja nabavke školskih udžbenika, za sve one koji su se prijavili do 29. avgusta u 16 časova, isplata subvencija završena je u četvrtak. Prvo je uplaćeno 30 eura za nastavni materijal, a zatim i 50 eura za udžbenike. Danas je nastavljena uplata za one koji su se prijavili nakon 29. avgusta. Ukupan broj do sada prijava je 133.500“, navodi se u saopštenju.