Nacionalni fijasko

Nezavisni poslanik u Skupštini Kosova Haki Abazi kaže da je premijer Albin Kurti u Grčku otišao da stvori lažnu percepciju da nije izolovan, dok je srpski predsjednik Aleksandar Vučič postigao sporazum sa Ukrajinom o nepriznavanju Kosova.

Abazi navodi da je Kurti nastavljač trulog sistema i podrugljivog mentaliteta.

"Kurtijeva posjeta Grčkoj, gdje Rama nije pozvan zbog slučaja Belera iz Himare, pokazuje koliko je Kurti zainteresovan za interes nacije. S Ramom se sukobio iz ličnih razloga i zbog ega ljutog ljevičara, a na kraju stradaju građani. Ali, Albanija je to priznala i štitiće Kosovo. Kosovo ima Albaniju kao svog vječnog saveznika u crnim danima“, kaže Abazi.

Podsjetio je da Grčka ne priznaje Kosovo i naveo da se niko od Albanaca na sjeveru Grčke ne osjeća bezbjedno kada se izjasni kao Albanac ili, kako je rekao, otvoreno govori albanski jezik.

"Na sjednici Vlade nakon povratka, Kurti izvještava demagoškim formulacijama, punim laži i straha da medija i da građani ne pročitaju njegovu nesigurnost. Ni taktički ni strateški, već govori iz očaja i neuspjeha. Nacionalni fijasko. Ne čeka premijera Albanije, već žuri u Grčku da stvori lažnu percepciju da nije izolovan i obmanjuje javnost o razgovorima fotografijom - rukujući se sa Zelenskim - dok Vučić izlazi sa sporazum o nepriznavanju Kosova od strane Ukrajine“, istakao je Abazi i upitao kojim se poslovima ovih dana bavi Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore.

Izvor: Kosovo Online