Poslanik VV-a

Poslanik Samoopredjeljenja Agon Batusha izjavio je da vjeruje da nema korupcije u slučaju robnih rezervi i dodaje da je dokazano da se radi o "kašnjenju isporuke robe", a ne o nestašicama.

"Kao i premijer Kurti, i ja vjerujem da tu nema korupcije. Čak i u dosijeu Tužilaštva se govori o ulju i šećeru, odnosno kašnjenju ulja i šećera. Dokazano je da je to kašnjenje, a ne nestašica. Kašnjenje u dolasku robe, proizvoda. Što se tiče pšenice, prema tvrdnjama Tužilaštva, imamo manjak, ako se ne varam u brojkama, 52 tone pšenice, što je 0,5 odsto od ukupne količine", kazao je Batusha za Teve1.

Ističe da se sve sumnje moraju razjasniti i da ako se dokaže da je bilo zloupotrebe, odgovorni moraju da snose posljedice.

"U početku su se pojavile tvrdnje da nedostaju desetine miliona eura vredne robe, proizvoda, rečeno je da polovina proizvoda nije stigla, pola pšenice nije stiglo, a sada izlazi umesto 50 odsto, priča se o 0,5 odsto. Ne poričem činjenicu da nedostaje, ali nije 50 odsto", dodao je Batusha.

Ne slaže se, međutim, sa načinom na koji su sprovedeni istražni postupci, jer kaže da do hapšenja u Ministarstvu nije trebalo da dođe u ovoj fazi.

Ocjenio je da je "upad" u Ministarstvo industrije, preduzeća i trgovine tendenciozan.

"Ovo je novi standard", rekao je Batusha.

Izvor: Kosovo online/Teve 1