Hapšenja zbog jestivog ulja!

Ministarstvo industrije, preduzetništva i trgovine pozdravlja svaku istragu o slučaju otkupa za robne rezerve, navodi se u saopštenju.

"U Ministarstvu industrije, preduzetništva i trgovine očekuju da će istražni organi imati u vidu da, pored istražnih radnji, ni pod kojim uslovima se neće našteti državnoj bezbjednosti vezano za državne rezerve, klasifikovanim prema Zakonu o državnim rezervama i Zakonu o zaštiti tajnih podataka" kaže se u saopštenju.

Ministarstvo je posvećeno da nastavi sa rastom državnih rezervi i tokom ove godine, prema Zakonu o budžetskim izdvajanjima za budžet Republike Kosovo za 2023. godinu, kako bi se obezbjedilo da građani u izuzetnim okolnostima imaju podršku države u prevazilaženju eventualnih kriznih situacija, zaključuje se u saopštenju.

Po nalogu Specijalnog tužilaštva Kosova, policija – Jedinica za specijalne istrage, izvršila je pretres na više lokacija u Prištini i uhapsila tri osobe.

"Uhapšena lica R.M. H.G. i I.L. osumnjičeni su za krivična djela „zloupotreba službene dužnosti“, kao i „pružanje pomoći u izvršenju krivičnog djela zloupotreba službene dužnosti“. Tokom racije prikupljeni su materijalni dokazi koji će biti korišćeni u daljem istražnom postupku. Po nalogu državnog tužioca, uhapšenim licama, određeno je zadržavanje od 48 sati, a u zakonskim rokovima biće podnet zahtjev za određivanje pritvora", navodi se u saopštenju Specijalnog tužilaštva.