Poslanik PDK

Američki Kongres nateraće Vladu Kosova i premijera Albina Kurtija da se vrate u "normalu", ocjenjuje poslanik Demokratske partije Kosova Hisen Berisha, uoči sjednice Komiteta za spoljne poslove Predstavničkog doma pred kojim će specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabriel Escobar predstaviti svoj izvještaj o angažmanu SAD na Balkanu.

Hiseni je u izjavi za ABC news kritikovao postupke vlade i njene pokušaje da stvori antiamerički duh na Kosovu.

"Vlada je pokušala da na Kosovu stvori duh nezadovoljstva i da promoviše neku vrstu antiamerikanizma, a to je pogrešno. Američki Kongres neće dozvoliti da se situacija pogorša. To će naterati i ovog premijera i ovu vladu da se vrate u normalu i da implementiraju dogovore koji su prošli kroz Ustavni sud”, rekao je on.

Naveo je i da će Escobar u izvještaju navesti Srbiju kao izvor sukoba u regionu, ističući da takav pristup ide u prilog Kosovu.

"U izvještaju se ističe da se Srbija doživljava kao dezinformaciona platforma i to prema direktivama Kremlja, i kao izvor sukoba u regionu, bilo kad je riječ o tenzijama na Kosovu ili u Bosni i Hercegovini. To se smatra izvorom svih sukoba, međuetničkih tenzija, kako Escobar navodi u izvještaju”, rekao je Berisha.