Reakcija!

Pokret Samoopredjeljenje reagovao je poslije masovne tuče poslanika Skupštine Kosova navodeći da ih "organizovani kriminal ne mogu sprečiti da uvedu red i ustavnost na Kosovu".

Pokret Samoopredjeljenja je na Facebooku istakao da dok je premijer Kurti govorio o situaciji na sjeveru Kosova, opozicija je poput nasilnika napala ministre i premijera.

„Organizovani kriminal i ispružena pesnica nas nisu sprečili da uvedemo red i ustavnost na Kosovu.  Dok je premijer Albin Kurti držao govor o borbi Kosova za proširenje reda i zakona na sjeveru zemlje, pojedini poslanici PDK su pesnicama, poput bande nasilnika, napali premijera i ministre Kosova“, napisali su iz Pokreta Samoopredjeljenja.

Oni su tom prilikom insinuirali da je prethodne vlade „kontrolisao“ Beograd i da je napad usledio u vrlo osjetljivom trenutku.

„Ovaj napad se vrši na prvu vladu Kosova, koja nema ministra ili zamjenika ministra pod kontrolom Beograda. Ovaj napad se dešava upravo u važnom trenutku diplomatske konfrontacije između Kosova i Srbije. Ovaj napad je usledio kao koordinirana akcija između različitih ogranaka iste bande: neki od njih sebe nazivaju poslanicima, neki novinarima, a neki demonstrantima. Ali Kosovo će ići napred u konsolidaciji svog državljanstva, uprkos takvim napadima. Pokret Samoopredjeljenje ostaje posvećena i privržena pravdi i zločinci koji su naneli štetu društvu i našoj zemlji kako bi se nepravedno obogatili, neće biti amnestirani“, poručili su oni.

Izvor: Kosovo Online