Ne smemo dozvoliti izolaciju Kosova

Poslanik Alijanse za budućnost Kosova (AAK) Pal Lekaj rekao je da prijedlog ove stranke za rušenje Vlade Kosova do sada nije naišao na podršku Demokratskog saveza Kosova (LDK) i Demokratske partije Kosova (PDK), prenosi Ekonomija onlajn.

"Alijansa je podnela prijedlog za opoziv vlade Kosova, ali ga, na žalost, nisu podržala dva politička subjekta PDK i LDK. Pokušali smo da komuniciramo da bismo imali zajednički opozicioni front, još nismo doneli odluku u vezi sa forimiranjem opozicionog fronta", rekao je Lekaj.

Dodao je da očekuje da će se nastaviti dalje političke akcije koje će ukazivati na greške Vlade Kosova.

"Ako se ovako nastavi, ako ćemo i dalje imati kazne od SAD, onda se ne zna šta preostaje premijeru, osim da ide kući”, rekao je on.

Lekaj je dodao rekao da opozicija za sada nema dovoljno glasova za realizaciju prijedloga za smenu Vlade, ali je dodao da će koristiti druge forme, ne isključujući proteste za rušenje Vlade.

"Ono što mogu da kažem u realnosti za sada nemamo dovoljan broj poslanika da rušimo vladu, moramo da se usaglasimo, da idemo kao opozicioni front, ako treba protestima da zaustavimo ovu vlast, da ne dozvolimo da se Kosovo izoluje i da bude kažnjeno, a sve na štetu građana", istakao je Lekaj.
 
Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online