Dali tendere prijateljima

Zamjenik predsjednika Alijanse za budućnost Kosova Pal Lekaj, komentarišući optužbe Samoopredjeljenja da su prethodne vlasti uništavale Kosovo 20 godina, kazao je da tako može da misli Beograd i bivši režim Slobodana Miloševića ističući da je Kosovo 20 godina građeno iz ničega, prenosi Dukađini.

"Pokret Samoopredjeljenje misle da se 20 godina uništavalo na Kosovu. To može da misli samo Beograd i bivši Miloševićev režim. Meni nije poznato da neko može da kaže da je uništavao onaj ko je gradio ovu državu 20 godina, izgradio institucije i to sve od nule", kazao je.

Kako dodaje, očigledno nisu vjerovali da će se Kosovo tako pozitivno promjeniti.

"To je zato što ne žele dobro zemlji", rekao je Lekaj.

Naglasio je da iako ih je Samoopredjeljenje optužilo za korupciju, vladajuća partija je "duboko uronjena u korupciju".

"Ima 780 ugovora iz jednog izvora, nepotvrđenih Zakonom o javnim nabavkama, koji koštaju 209 miliona eura. Dali su tendere prijateljima, onim saradnicima koji su im bili i radnici. A rekli su da su došli da se bore protiv korupcije. Vjerujte mi, nije da su se oni borili protiv toga, već su toliko duboko uronjeni u korupciju da tužilaštvo ima prostora za istragu već pet godina", naveo je.

Prema Lekajevim riječima, premijer Albin Kurti se "predao", a njegova obećanja, poput onog o uniji sa Albanijom, bila su samo "manipulacija za glasove".

Izvor: Kosovo online/Dukagjini