Srpski političar Aleksandar Jablanović reagovao je na izjavu premijera Kosova Albina Kurtija da je napustio trku za gradonačelnika Leposavića, kako bi dobio 2 stana u Beogradu i milion eura.

Jablanović je obratio Kurtiju "obećavajući" da će mu dati stan i pola miliona ako mu kaže gdje je ostali novac i drugi stan.

"... ja poklanjam Premijeru 1 stan i 500.000€, samo ga molim da me uputi gde je taj drugi stan i ostatak novca 🤗", napisao je Jablanović na Twitteru.
  Premijer Kosova Albin Kurti izrazio je danas tokom dana sumnju da je bivši kandidat za predsjednika opštine Leposavić Aleksandar Jablanović bojkotovao izbore zbog velikog pritiska ili kako je Kurti rekao "veoma luksuzne ponude".

On je rekao da postoje sumnje da je Jablanović za bojkot izbora dobio milion eura i dva stana u Beogradu.

“Počnimo redom. Meni je žao što smo morali da održimo izbore u četiri opštine na sjeveru sa tako niskim izlaskom građana. 10. decembra prošle godine smo odložili za četiri mjeseca dan izbora, nadajući se da će Srpska Lista učestvovati. Međunarodna zajednica nam je obećala da će, ukoliko mi prihvatimo Ohridski Aneks, oni osigurati učestvovanje Srpske Liste na izborima. 17. marta ove godine smo produžili rok za registraciju stranaka za pet dana. Sve ovo uzalud. Pomislio sam da će bar Aleksandar Jablanović pobjediti u Leposaviću, ali on je izašao iz trke 21. aprila, dva dana pred sigurnu pobjedu. Čuo sam da je dobio milion eura i dva stana u Beogradu. Možda nije tačno, ali u svakom slučaju, mora se raditi o prevelikom pritisku ili preluksuznoj ponudi, koja je naterala Jablanovića da kaže da neće da maltene šutira penal. Predstavnici Srpske Liste, pa i Jablanović, su svašta rekli o Kosovu i o meni, ali ja sam ipak ostao spreman da ih prihvatim kao buduće gradonačelnike. Nažalost, ja nemam ni moć, a niti volju da ih natjeram da se kandiduju na izborima. Sada, gradonačelnik je Lulzim Hetemi, dok se ne izabere novi. U tom cilju su nam potrebni prijevremeni izbori i otvorena, slobodna, predizborna kampanja na 4 opštine na sjeveru. Bez fer i demokratske kampanje, nema fer i demokratskih izbora. A zato je prevashodno potrebna vladavina prava, dakle jedna sredina u kojoj nema zastrašivanja i kriminalaca. To mi hoćemo i moramo uspostaviti zajedno. Uz vladavinu prava, možemo da postepeno smanjimo broj policajaca po opštinskim zgradama”, rekao je Kurti.