Na konferenciji za novinare

Samo dan nakon što je televiziji Klan Kosova ukinuta dozvola za emitovanje programa, premijer Albin Kurti je na današnjoj konferenciji za medije novinarima "održao predavanje" o tome koliko i koja pitanja bi trebalo da mu postavljaju, a koja ne, prenosi Demokracija.

Kurti je tokom konferencije za medije u jednom trenutku postao nervozan, nakon što mu je novinar postavio nekoliko pitanja. Poručio mu je da "tokom konferencije novinari imaju prava na jedno ili dva pitanja, jer to nije intervju".

„Dajemo mikrofon za jedno ili dva pitanja, a ne za četiri-pet, i nema potrebe da bude toliko dugo, jer je ovo konferencija za medije“, rekao je premijer.

Kurti je zatražio „više strpljenja“.

„Molim vas, ne prekidajte me. Strpljivo vas slušam. Završiću govor. Mogu li?” upitao je Kurti novinara koji je pokušao da mu postavi pitanja.

Tokom jučerašnjeg dana Ministarstvo industrije, preduzetništva i trgovine saopštilo je da je pokrenulo krivičnu prijavu u Odjeljenju za teška krivična dela protiv medija Klan Kosova, protiv odgovornih službenika Agencije za privredne registre i odgovornih lica preduzeća za koje se sumnja da su zloupotrebili službene dužnosti, kao i privredna ovlašćenja.

Kako se navodi u saopštenju, Ministarstvo industrije odlučio je da suspenduje sertifikat o poslovanju tog medija, do druge odluke.

Izvor: Kosovo online/Demokracia