Nema nade!

Šef poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova Besnik Tahiri uputio je danas niz kritika na račun vlade, rekavši da se premijer Albiin Kurti previše bavi dijalogom sa Srbijom, zapostavljajući ostala pitanja, prenosi Ekonomija onlajn.

Prema njegovim riječima, treutno vlada velika neizvesnost u svakom sektoru života, a premijer se više od svega bavi dijalogom, iako je tvrdio da to pitanje nije prioritet.

Tahiri je nazvao besmislenim premijerove pozive dijaspori da investira na Kosovu, kada je svaki regionalni put gotovo neprohodan.

„Vlada pravi eksperimente sa dijalogom, nema argumentovanih stavova, zatvorena je i samozadovoljna sastancima koje održva i zaboravila je interes građana. Ne pamti se veća neizvesnost u svakom sektoru života, ne pamti se da je ikada vladalo osjećanje kako uopšte nema nade. Kurti kaže da sarađujemo sa emigrcijom na razvoju Kosova, ali svako ko može da investira vidi da vlada ništa nije preduzela na tom pitanju. Manir ove politike je da ignoriše narod. Nemam ni asfaltirane puteve", rekao je Tahiri.

Ocjenio je da se ne radi samo o neuspehu izgradnje putne mreže.

„Nijedan premijer se nije bavio dijalogom više od Kurtija. Zakon o platama je zakon za povećanje plata premijera, ministara i političkih namještenika. Zbog takve situacije imaćemo socijalne probleme na kraju godine. Gdje na svijetu postoji minimalac od samo 170 eura”, upitao je Tahiri.
 
Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online