Mogući incindenti

Predsjednik Skupštine opštine Sjeverna Mitrovica Nedžat Ugljanin istakao je da su pripreme za polaganje zakletve novog gradonačelnika Erdana Atića u posljednjoj fazi, dok su iz Policije Kosova naveli da su spremni da inauguracija prođe bez incindenata.

"Završavamo izvršenje zadatka za inauguraciju predsjednika Erdena Atića, a danas ćemo imati konsultacije sa predsjednikom za finalizaciju i svečani sastanak koji će se održati 19. maja u 11 časova. Svijesni smo da može doći do eskalacije, ali smo spremni“, rekao je Ugljanin.

Zamjenik direktora Uprave policije Sjeverna Mitrovica Veton Elshani istakao je da je Policija  Kosova spremna da djeluje, ukoliko dođe do problema.

"Što se tiče bezbjednosti, policija je u potpunosti spremna da inauguracija prođe bez problema. Situacija je za sada mirna, ali krhka. Vidjećemo kako će se stvari odvijati u narednim danima, u kakvoj god situaciji da budemo, policija je spremna“, rekao je Elshani.

Potpredsjednik Skupštine opštine Sjeverna Mitrovica Skender Sadiku naveo je da postoji kordinacija sa organima reda i Kforom.