Ministar administracije

Ministar administracije i lokalne samouprave Elbert Krasniqi objavio je tri odluke prošlih vlada za “Upravljački tim za izradu Statuta Zajednice srpskih opština”.

On je na Facebooku naveo da je ove odluke javno pokazao jer je kao ministar dobijao mnoga pitanja i zahteve za pristup javnim dokumentima u vezi sa ovim odlukama.

"Dozvolite mi da vas obavjestim da za ovaj tim postoje ukupno tri odluke Ministarstva lokalne samouprave tri različite vlade, koje su zasnovane na Briselskom sporazumu iz 2013. godine. Prva odluka je doneta u junu 2013. godine, za vrijeme vlade Hashima Thaçija. Druga odluka donesena je u junu 2016. godine, za vrijeme vlade Ise Mustafe dok je treća odluka donesena u septembru 2020. godine za vrijeme vlade Avdullaha Hotija”, naveo je Krasniqi na Facebooku.

Prema njegovim riječima od prvobitnog sastava samo su dva člana ostala nepromjenjena.

"Igor Kalamar i Dejan Radojković su ostali konstantni članovi, ostala dva su se stalno mijenjala. Danijela Vujičić je najmlađi član ovog tima, odlukom iz 2020. godine. Istovremeno je imenovana i za koordinatora menadžerskog tima”, napisao je Krasniqi.

On je rekao da je 18. aprila uputio poziv ovoj grupi, ali još nije dobio odgovor.

"Šesta tačka Odluke iz 2020. godine predviđa da Upravljački tim koordinira i izvještava o svojim aktivnostima ministra uprave lokalne samouprave. Obavještavam vas da sam se u utorak 18. aprila, kao ministar, obratio ovoj grupi sa pozivom za sastanak. Na ovaj poziv niko nije odgovorio”, napisao je Krasniqi.

Izvor: Kosovo Online