Šta se desilo sa obećanjima?

Poslanica Demokratskog saveza Kosova Hikmete Bajrami, u debati koja se vodila na sjednici Skupštine Kosova, kritikovala je vladu zbog toga što u protekle dvije godine nije bilo projekata i investicija, i zato što je, kako je navela, prisutan nepotizam u institucijama, prenosi Dukađini.

Ona je kritikovala vladu Albina Kurtija zbog nefunkcionalnih institucija, i zbog manjka transparentnosti u njihovom radu u protekle dvije godine.

„Nema posla, nema projekata, nema investicija, nema puteva, nema škola, nula transparentnosti, institucije su nefunkcionalne - ovo je bilans Kurtijeve vlade. Došli ste na vlast sa velikim obećanjima. Cijela vaša ekonomska politika se svela na milostinju. Da ne pričamo o transparentnosti. Kurti je u opoziciji obećao da neće plaćati struju za Srbe sjevera, ali je za dve godine platio punih 98 miliona eura“, rekla je Bajrami.

Poslanica LDK je takođe kritikovala Kurtija jer, prema njenim riječima, "svi članovi njegove porodice su već u institucijama", aludirajući na nepotizam.

„Šta se desilo sa obećanjima? Gdje su razvojna banka i državni fond? Imamo pad domaće proizvodnje i pad potrošnje. Povećao se porez na imovinu, u Njemačkoj ima zaposlenja, a na Kosovu nema. Premijer je ranije govorio da su članovi porodice za svadbe, danas možete slobodno da pravite vjenčanja u institucijama jer tamo imate sve članove porodice. Vjerujem da treba da se stidite glasova koje ste dobili, za ove dvije godine niste imali nijednu prepreku da ostvarite svoj program“, nastavila je ona.

Izvor: Kosovo online/Dukađini