Poslanik LDK

Bivši ministar unutrašnjih poslova Kosova i poslanik Demokratskog saveza Kosova Agim Veliu rekao je da nije siguran kako će premijer Albin Kurti ponašati na sastanku sutra u Briselu, ističući da u evropskom planu nema de jure priznanja Kosova, a svi prethodno potpisani sporazumi između Kosova i Srbije moraju biti ispoštovani.

"Poznajem Kurtija kao neodlučnog i nestrpljivog. Nestabilan je, prevarant koji se uvijek igra rečima", rekao je Veliu za Indeks onlajn.

On rekao je da u evropskom prijedlogu nema de jure priznanja Kosova, ali u nekom obliku postoji de fakto priznanje, te ocjenio bi bilo dobro ako bi Kurti mogao da sklopi sporazum sa "priznanjem u centru".

Kada je riječ o ZSO, Veljiu je naveo da evropski plan ima tačku u kojoj piše da se moraju poštovati svi dogovori koji su do sada postignuti.

"Zajednica je takođe dio dogovora. Ne znam kako možeš uzeti nešto, a ostaviti nešto. To je jedinstven dokument, tako da ili moram da prihvatim sve ili ne vjerujem da mogu da biram, hoću ovo i neću“, dodao je Veliu.

Izvor: Kosovo Online/Indeksonline