Kategorički rekao ne

Član Instituta za afirmaciju međunacionalnih odnosa Milazim Gashi rekao je da je premijer Kosova Albin Kurti kategorički odbio strane ponude za ulaganja na sjeveru Kosova, prenosi Koha.

Gashi je rekao da su SAD planirale ulaganja na sjeveru, ali to, kako tvrdi, Kurti nije prihvatio

„Kurti je bio zamoljen od međunarodnih faktora i investitora da sa investicijama uđu na sjever. Na sastanku sa Kurtijem su bili investitori iz SAD i on je to kategorički odbio. Bio sam dio tog plana. Njegovo obrazloženje je bilo da nije zainteresovan za ulaganja na sjeveru. Molili smo Kurtija, nudili smo investitore, on nije odstupio od svoje dosljednosti, ne znam zbog čega jer je svaki stanovnik na teritoriji Kosova građanin Kosova i treba ga tretirati jednako kao ostale“, rekao je Gashi.

On je naveo da je lično osmislio plan za autoput koji povezuje Jarinje sa Južnom Mitrovicom, ali su se tome, kako je rekao, usprotivili premijer Kurti i ministar životne sredine Liburn Aliju.

„Ja sam lično osmislio idejni plan za izgradnju autoputa koji povezuje Jarinje sa Južnom Mitrovicom, a to je negdje oko 55 kilometara. Doveli smo međunarodne investitore da se dogovore sa Vladom Kosova. Kada je Kurti došao kao premijer i ministar Liburn Aliju, kategorički su odbacili ovu investiciju“, rekao je Gashi.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore