Paradoksalno!

Bivši ministar spoljnih poslova Skender Hyseni ocjenio je da je aktuelna situacija koja preti da eskalira mogla da bude izbegnuta da se ispoštovao američki i evropski zahtjev da se odloži primjena odluke o registarskim tablicama.

"Albin Kurti odbija svaku koordinaciju i saradnju sa partnerima Kosova u svijetu. Paradoksalno, najveća opasnost za Kosovo danas dolazi od lidera i njihovih detinjastih političkih avantura! Svojom kratkovidom politikom Kurti i Osmani predaju sjever Kosova Srbiji i njenoj zločinačkoj politici!", naveo je Hyseni na Facebooku.

Hyseni dodaje da politička odluka Srpske liste da se povuče sa svih javnih političkih pozicija sama po sebi ne bi trebalo da zabrinjava, jer to može da se posmatra kao politički manevar i sredstvo pritiska.

"Ali čini se da ovo povlačenje označava početak druge, mnogo opasnije akcije. Na sjeveru je danas političkim diktatom, preko Srpske liste, počela otvorena diverzija Vučića protiv institucija reda i mira u našoj zemlji. Ovo je veoma ozbiljno i prevazilazi političke vježbe kao što je povlačenje sa političke funkcije. Proteklih dana mnogi od nas su skrenuli pažnju na moguće posljedice odluka Albina Kurtija. Današnji događaji su jasni pokazatelji da su Vlada Srbije i parapolitičke strukture na sjeveru Kosova pozdravile avanturističku i detinjastu politiku Albina Kurtija i Vjose Osmani koji su tvrdoglavo rušili sve što se moglo postići u integraciji sjevera u sistem Kosova od 2013", naveo je Hyseni.

Izvor: Kosovo Online