Populizam i infalntilizam

Bivši zamjenik ministra spoljnih poslova Anton Berisha izjavio je da vlast na Kosovu bavljem registarskim tablicima pokazuje populizam i infalntilizam, umjesto da se koncentriše na povećano interesovanje predstavnika SAD, Njemačke, Francuske, Ujedinjenog Kraljevstva i EU, čiji je cilj stabilnost u regionu i izrada sporazuma Kosova i Srbije.

Berisha je na Facebooku naveo da politički avanturisti u kosovskoj vladi ugrožavaju Kosovo i njegovu budućnost totalnom izolacijom od zapadnog svijeta.

"Bavljenje registarskim tablicama u vrijeme najveće svjetske krize od Drugog svjetskog rata pokazuje da je infantilizam i populizam jedini kvalitet aktuelne vlasti. Umjesto da se koncentriše na povećano interesovanje predstavnika SAD, Njemačke, Francuske, Ujedinjenog Kraljevstva i EU, čiji je cilj stabilnost u regionu, dakle na izradu sporazuma Kosova i Srbije", naveo je Berisha.

On smatra da bi se tako Kosovu omogućio izlazak iz ćorsokaka. Berisha navodi da se vlada bavi perifernim tehničkim temama samo zbog propagandne i pokazuje svoju krajnju nepromišljenost u odnosu na partnere i albanski interes.

"Vlada treba odmah i bezuslovno da ostavi po strani sve periferne teme i sarađuje sa Kvintinom kako bi se postigao potpuni dogovor i Kosovo stavilo na konstruktivnu stranu koja će omogućiti diplomatsku superiornost i kvalitet sporazuma", naveo je Berisha.

Izvor: Kosovo Online