EUROLIGAŠKI ARBITAR

Slovenački košarkaški sudija Matej Boltauzer našao se u centru skandala nakon što je uhvaćen u krađi na beogradskom aerodromu Nikola Tesla.

Kako javljaju srbijanski mediji, slučaj se desio u decembru prošle godine, ali sve je tada zataškano, da bi se sada pojavio snimak krađe i dodatne informacije o svemu.

Boltauzer je uhvaćen u krađi bočice parfema Tom Ford i zbog toga je završio u pritvoru 5. decembra u Beogradu. Tada je Slovenac priznao krađu i nagodio se, a usput je sve zataškano. No, priča je danas ipak ugledala svjetlo dana.

Vrijednost parfema procijenjena je na 221 euro, sve se odigralo nakon utakmice Partizana i Monaca u Euroligi, na kojoj je Boltauzer dijelio pravdu.

Na sigurnosnom snimku koji je objavio list Republika vidi se kako sudac stavlja pakovanje parfema u svoj kaput i okreće se leđima prema kameri.

Boltauzer je priznao ovo nedjelo nakon što ga je policija privela, ali na poziv srpskog lista rekao je da "ne zna ništa o ovom slučaju".

"Ne znam ništa o tome. Žao mi je, ne mogu razgovarati", odgovorio je na pitanje o tome.

Četrdesetdevetogodišnji Boltauzer jedan je od najuspješnijih evropskih sudaca, koji od 2003. sudi na međunarodnoj sceni.