Bez administrativnih usluga

Sve bebe koje su rođene na Kosovu od 25. avgusta, i dalje su neprijavljene i neimenovane zbog štrajka javne uprave u Opštini Priština, prenosi Koha.

Festim Memishi je pokušao da prijavi svoje dijete, ali bezuspješno.

"Prošlo je skoro nedjelju dana i ne možemo da se registrujemo. Došli smo iz Glabočice. Ovo je treći put da nismo u mogućnosti da se registrujemo. Kažu da je štrajk", rekao je Memishi.

Sličnu zabrinutost izrazili su i svi ostali roditelji koji su bili primorani da se vrate kući nezavršenog posla.

"Došao sam da prijavim bebu, ali mi je rečeno da je štrajk. Ne znam šta oni misle“, rekao je roditelj Lavdi Maqani.

Dugi su redovi građana koji čekaju usluge putem e-kioska ispred objekta Opštine Priština. Prekid štrajka zatražio je građanin Naim Krasniqi, koji je došao po potvrdu o prebivalištu.

"Ovaj štrajk mora da se okonča što je prije moguće. Vlada mora da razmisli kako bi rješila ovaj problem zaposlenih, kako u obrazovanju tako tako i u administraciji", rekao je Krasniqi.

Direktor administracije u Opštini Priština Bersant Beka rekao je da je bilo mnogo zahtjeva za razne usluge i dodao da štrajk otežava njihov rad.

"Očekujemo direktno mišljenje premijera i da nastavimo da radimo i obavljamo sve usluge koje nudimo, kao u slučaju Ginekološke bolnice, gdje se vrši registracija beba. Pokušavamo da nađemo rješenje ili razumjevanje da se bar novorođene bebe registruju", rekao je Beka.

Ni nakon sastanka Vlade i sindikata nije pronađeno rješenje kojim bi se prekinuo štrajk koji je počeo 25. avgusta u javnom sektoru.