Politički analitičar

Politički analitičar Dardan Sejdiu ocjenio je da je vlada Albina Kurtija potpuno anemična kada je riječ o razvoju, bez ideja i plana i da u prethodnih godinu dana nije poboljšan život građana, prenosi Klan Kosova.

"U čemu se poboljšao život građana, osim što je porastao broj policajaca u gradu", upitao je Sejdiu i dodao da se vlast ne održava opravdanjima i optužbama.

Povodom rasta privrede od sedam odsto u 2021. godini, Sejdiu je rekao je da su jedini razlog za to doznake od dijaspore i da ne vidi nikakva promjena u privrednoj strukturi.

"Godinu dana vidim totalno anemičnu vladu u prosperitetu i razvoju, totalno bez ideja i bez plana, nema odluke koja pokazuje da će se promjeniti privredna struktura, ili da će se promjeniti način razmišljanja o razvoju", rekao je Sejdiu.

Naveo je da je u bilansima banaka na kraju 2021. godine 400 miliona eura, a da je vlada štedljiva u vrijeme kada je potrebno vratiti povjerenje u privredu.

"Ne može se očekivati da za godinu dana ovu zemlju pretvore u nešto izuzetno bolje nego što je bila prije godinu dana, ali se očekuje da će glavne teme za koje se godinama zalažu biti prioritet", rekao je Sejdiu objašnjavajući da su te teme obrazovanje, zdravstvo i ekonomija.

Izvor: Klan Kosova/Kosovoonline