Zamjenik predsjednika LDK

Zamjenik predsjednika Demokratskog saveza Kosova Lutfi Haziri rekao je da njihovi politički protivnici, pogotovu Pokret Samoopredjeljenje bi najviše voleo da LDK ne postoji, ali kako je dodao, to se nikada neće desiti, a izborni rezultati će pokazati kako građani Kosova prepoznaju prave vrijednosti, prenosi Gazeta Express.

“Politički protivnici LDK su uvijek nalazili nekoga ko bi pokušao da slomi naš duh. Izgleda da ih prestravljujemo našim dostignućima. Prije godina smo proglašeni propalom strankom.  Suočili smo se sa tom situacijom i bili smo svjedoci velikog povratka. Sada žele opet da nas proglase da smo propali. Evo, ja ih ovim putem demantujem”, rekao je Haziri.

Rekao je da svim političkim rivalima LDK pokazuje gdje im je mjesto, isključivo vrijednim radom i zalaganjem.

“Naš moto je ne udružuj se sa zlom. Negiraj izmišljenu političku buku. Oni žele da zatvore stranku Ibrahima Rugove, osnivača države”, rekao je Haziri.

Podsjetio je da je Pokret Samoopredjeljenje negirao postojanje “države” Kosovo.

“Nisu prihvatili Republiku Kosovo. Želeli su da unište našu Republiku. Odlučili smo da produžimo mandat Hotiju i vladi koja je preuzela odgovornost da vrati nadu i poverenje. Pokazaćemo Kosovu 14. februara sve one koji prave političku buku i sve one koji se bahato ponašaju”, kazao je Haziri.

Poručio je da je LDK jači nego ikad.

“Ostajemo jedinstveni po pitanju svih koji su i protiv Rugovine politike i naše partije. Žele da im se oda počast jer su upropastili državu. Ali o tome mogu samo da sanjaju, mi ostajemo čuvari ove republike“, izjavio je Haziri.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express