Gradonačelnik Drenasa

Gradonačelnik Drenasa Ramiz Lladrovci ocjenio je da Kosovo ne treba da očekuje u skorije vrijeme prijem u Savjet Evrope, i istakao da su tome, pored neispunjavanja obaveza iz dijaloga sa Srbijom, doprineli i narušeni odnosi sa SAD, prenosi Gazeta blic.

"Vrata za članstvo u Savjetu Evrope su nam otvorena odlaskom Rusije iz ove prestižne organizacije. Naše članstvo u Savjetu Evrope, mislim da je zakasnilo. Ovo kašnjenje je, vjerujem, posljedica odstupanja od fenjera našeg istorijskog saveznika Amerike", rekao je Lladrovci.

Prema njegovim riječima, sve obaveze preuzete u sporazumima u okviru dijaloga moraju biti sprovedene, uprkos tome što su to za Kosovo to "teški i bolni procesi".

"Naš domaći zadatak, koliko god težak i gorak bio, mora da se uradi. I prethodnici su imali iste neprijatelje ali su uz podršku saveznika, na diplomatskom polju, požnjeli pobjedu", rekao je Lladrovci.

Dodao je da su međunarodne intrige za Kosovo bolne, i da se članstvo Kosova u Savjetu Evrope neće dogoditi brzo.

"Previranje u međunarodnoj politici je normalno, ali ovo što se dešava sa Kosovom je zaista bolno. Uz ustupke koji se od nas traže i sankcije, radost našeg članstva u Savjetu Evrope je izbledela i ja ne očekujte da će se to uskoro dogoditi", ocjenio je Lladrovci.

Izvor: Kosovo online/Gazeta Blic