Neosporno

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani boravi u Sjedinjenim Američkim Državama povodom 20. godišnjice MCC (Millennium Challenge Corporation) uoči samita SAD-Afrika. Na glavnom događaju, na kojem kao osnivač MCC-a učestvuje i bivši predsjednik SAD George W. Bush, ona je kazala da je uloga SAD odlučujuća za sudbinu Kosova.

"Uloga SAD bila je odlučujuća za sudbinu Kosova, pa je SAD ključ uspjeha naše zemlje. U centralnom događaju povodom 20. godišnjice MCC uoči Samita SAD-Afrika, uz učešće predsjednika Georgea W. Busha, osnivača MCC-a, razgovarali smo o izgradnji države i razvoju Kosova, a ja sam potvrdila neospornu ulogu SAD u slobodi i izgradnji države", napisala je Osmani na Facebooku.

Dodala je da u istom duhu danas MCC nastavlja nasleđe pružajući dragocjenu podršku ekonomskom i održivom razvoju Kosova, čineći ga neodvojivim dijelom uspjeha koje SAD predstavljaju svuda u svijetu".

Osmani je, između ostalog, istakla da su učešćem na ovom samitu, kao i uz kontinuiranu pomoć MCC-a, stvorene mogućnosti da se predstave dostignuća Kosova tokom godina, ali i da se započne partnerstvo sa afričkim zemljama.

Izvor: Kosovo Online