Sukob sa predsjednikom ogranka PDK

Gradonačelnik opštine Skenderaj Bekim Jashari nastavio je sukob sa predsjednikom ogranka Demokratske partije Kosova u toj opštini Samijem Lushtakuom, rekavši da je "lopov i iznuđivač u ime rata", piše Reporteri.

"Koliko je Lushtaku imao poštovanja prema porodici Jašari, najbolje dokazuju uvrede upućene mojoj porodici, nekoliko puta nakon rata, sa kojima je javnost upoznata. Ranije sam čuo izreku ’Dobar Albanac je mrtav Albanac’. Da li to znači Sami Lushtaku da su dobri Jashari mrtvi? Bekim Jashari je ’loš’ jer je živ i jer je zaustavio je zloupotrebljavanje vlasti u Srbici", objavio je Jashari na Facebooku.

Istakao je da je "zlo" onaj koji krade i zloupotrebljava javni novac, a ne on, koji ne prlja ruke, nije korumpiran, već transparentan i odgovoran prema građanima, dodao je da je zlo "i onaj ko se obogati novcem ljudi u ratu i nakon njega".

Dodao je da su u njegovom mandatu u Skenderaju vrata otvorena za svakog građanina, a krađa i ilegalni poslovi zaustavljeni jednom zauvijek.

"Ja i nijedan član porodice Jashari, koji smo živi nismo tražili privilegiju ili milost ni od koga, a kamoli od državnih zlostavljača i iznuđivača", dodao je Jashari.

Naglasio je da je njegova porodica bila bogata i prije rata i danas, i da je sva njihova imovina stvorena i građena sopstvenim radom i znojem, kao i to da je njihov večni ideal "sloboda, državno i nacionalno jedinstvo".

"Ni ja, ni moj sin, kao hiljade porodice žrtava nismo iznudili bogatstvo od 32 miliona, ali imamo čast i ponos! Sve što sam izneo na televiziji su nepobitne činjenice, o čemu svjedoče ulesnici rata koje sam juče citirao u emisiji i koji uprkos Lushtakuu, nikada nisu napustili Kosovo", dodao je Jashari koji je objavio i snimak svog gostovanja na televiziji.

Zaključio je da je "došlo vrijeme za svetu istinu, za slobodnu misao, zasnovanu na činjenicama i argumentima, za istinu koju ću govoriti i braniti cijelog svog života“, izvinivši se zbog uvredljivog sadržaja snimka, koji je objavio, kako bi svi vidjeli pravo lice Samija Lushtakua.