Vršilac dužnosti premijera

Vršilac dužnosti premijera Kosova Albin Kurti rekao je danas da nije sa potpredsjednikom vlade Hakijem Abazijem i ministrom Xhelalom Sveçlom ulazio u "sobu za prisluškivanje", kao što je to juče izjavio predsjednik Hashim Thaçi i dodao da je reč o lažima i klevetama, prenosi Klan Kosova.

"Problem sa lažovima je taj što oni moraju da lažu svaki dan i nekoliko puta dnevno", rekao je Kurti i dodao da ta pitanja novinara ne bi trebalo da budu upućena samo njemu već i državnom tužiocu.

Kurti je to rekao nakon sastanka sa gradonačelnikom Prištine Shpendom Ahmetijem na konferenciji za novinare i dodao da je upravo Thaçi taj koji razmišlja o tome da nekoga prisluškuje.

"Ne gubimo vrijeme s njima, jer ono što bi oni želeli da rade kažu da sam ja radio. Oni žele da uđu u sobe za prisluškivanje. Oni to žele, a hoće da dokažu da sam ja", kazao je Kurti.

U vezi sa optužbama predsjednika AAK Ramusha Haradinaja da je jedini Albanac koji je održao konferenciju dok je bio u zatvoru, Kurti je kazao da su svi bili maltretirani u "srpskim zatvorima" samo zato što su Albanci.

"Kad je došao red na mene, maltretiranje se udvostručilo", tvrdi Kurti.

Izvor: Kosovo Online/Klan Kosova