Šef poslaničke grupe LDK

Šef poslaničke grupe LDK Arben Gashi, izjavio je da će koalicija koju će LDK okupiti imati 64 glasa i da će ona za dva dana biti formirana.

Gashi je po završetku sastanka poslanika LDK sa predsjednikom stranke Isom Mustafom rekao da se očekuje da Demokratski savez Kosova za dva dana formalno formira koaliciju sa AAK, Inicijativom, AKR i manjinama radi formiranja nove vlade Kosova, prenosi RTK.

Predsednik Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa održao je danas sastanak sa parlamentarnom grupom te stranke kako bi predstavio sastav nove vlade.

LDK trenutno ima 28 poslanika, ali tri poslanika iz te stranke, uključujući predsjedavajuću skupštine Vjosu Osmani, izjasnili su se protiv koalicije sa strankama koje su prethodno bile na vlasti.

Alijansa za budućnost Kosova ima 13 poslanika, NISMA četiri, Alijansa za novo Kosovo dva, Srpska lista 10 poslanika. Za razliku od AAK i NISMA, AKR još nije odlučila da li će biti dio koalicije sa LDK.

Druge manjinske zajednice imaju devet poslanika, pošto se Elbert Krasniqi iz egipatske zajednice, nakon izbora pridružio parlamentarnoj grupi Samoopredjeljenja.

Krasniqi je rekao da prima mnogo ponuda da postane dio nove vlade, ali da "neće glasati za novu vladu bez pobjednika na izborima".

Izvor: Kosovo Online/RTK1