Dan obračuna u Rijadu

Britanski bokser Anthony Joshua (34) opravdao je ulogu favorita i pobijedio Šveđanina Otta Wallina u glavnoj borbi večeri na spektakularnoj bokserskoj priredbi "Day of Reckoning" (Dan obračuna) u saudijskoj prijestolnici Rijadu.

Joshua je od početka borbe nametnuo svoj ritam. Dobro je koristio prednost u dužini ruku i kontrolisao je borbu s distance.

U četvrtoj rundi je prvi put uzdrmao Šveđanina, a u petoj je nastavio sa žestokim udarcima. Wallin je bio vidno uzdrman, ali je uspio ostati na nogama. Ipak, sudija je zaustavio borbu nakon pete runde, pošto je došao do švedskog boksera čiji su treneri tražili prekid, i Joshua je pobijedio.

Joshua sada ima omjer od 27 pobjeda i tri poraza u profesionalnoj karijeri. Poraz protiv Andyja Ruiza je "osvetio", a dva poraza nanio mu je Oleksander Usik.

Osim ove borbe veliku je pažnju privukao i povratak u ring Amerikanca Deontaya Wildera (38) kojeg je šokantno porazio Novozelanđanin Joseph Parker (31).

Parker je dominirao tokom svih 12 rundi i slavio je jednoglasnom odlukom sudija. Krajem osme runde Wilder jedva je uspio ostati na nogama poslije žestokih udaraca protivnika, ali je ipak doživio poraz koji je najavio kraj njegove karijere.

Faktor