IMPRESIVNE CIFRE

Anthony Joshua i Francis Ngannou zaradili su impresivne honorare za borbu koju su kasno sinoć odradili u Saudijskoj Arabiji, a u kojoj je britanski bokser upisao veliku pobjedu sa stilom.

Joshua je produžio svoj niz neporaženosti na četiri borbe nokautiravši Ngannoua u finišu druge runde. Bivši dvostruki ujedinjeni prvak svijeta u teškoj kategoriji slavio je protiv bivšeg UFC prvaka, a za to je zaradio impresivnu novčanu svotu.

Britanski bokser je inkasirao više od 35 miliona eura, s tim da još uvijek nije zvanično potvrđena cifra. S druge strane, Ngannou je zaradio oko 20 miliona eura, što je dvostruko više od zarade koju je imao u borbi protiv Tysona Furyja.

Tako je Joshua za ovu borbu zaradio jednaku svotu novca kao u tri posljednje borbe protiv Jermainea Franklina, Roberta Heleniusa i Otta Wallina, što dovoljno pokazuje koliko je borilački spektakl u Saudijskoj Arabiji bio novčano praćen.

Što se tiče same borbe, Joshua je već od starta prve runde pokazao dominaciju, a protivnika je riješio fantastičnim "overhand" udarcem u finišu druge runde kada Kameruncu više nije bilo spasa.

To mu je bila druga bokserska borba u karijeri i obje je izgubio. Podsjetimo, prethodno se borio u boksu i s Tysonom Furyjem, a poražen je kontroverznom sudijskom odlukom. U toj borbi ostavio je znatno bolji utisak nego sinoć u Saudijskoj Arabiji.