STRAŠNA TRAGEDIJA

Tužna vijest stigla je iz svijeta borilačkih sportova jer je nakon brutalnog nokauta u Miamiju smrtno stradao talentovani bokser Ardi Ndembo (27).

Ndembo je imao savršen skor na startu karijere. Otac dvoje djece imao je niz 8:0, ali je brutalno nokautiran u posljednjoj borbi tokom eventa u Miamiju pod nazivom Team Combat League.

Boksera iz Konga nokautirao je protivnik Nestor Santana, nakon čega je završio u bolnici i tu je stavljen u induciranu komu. Prethodno je ostao bez svijesti u ringu.

Nažalost, nakon višednevne borbe preminuo je u bolnici, ozvaničila je bokserska promocija za koju je radio.

"Žalimo zbog gubitka Ardija Ndemba, talentovanog kongoanskog boksera koji je preminuo nakon nokauta u duelu Team Combat Leaguea kojeg je zadobio 5. aprila. Ostao je u induciranoj komi sve do svoje prerane smrti", naveli su iz Viva Promotionsa.
  Ndembova supruga je doletjela iz Las Vegasa kako bi bila uz njega, ali je prisustvovala tragediji. U njegovom Las Vegas Teamu bio je i ujak Floyda Mayweathera, koji je odao počast borcu nakon tragedije.

"Boks je sport u kojem odrastate gledajući ga i volite ga, ali postoji toliko rizika. Svako može izgubiti život od boksa. Kada se nešto ovako dogodi, probudi cijeli svijet. Ne mislim da je boks loš sport jer u svakom sportu možete umrijeti. Voziš trkaći automobil brzinom od 200 kilometara na sat i ako prokliže, ti ćeš umrijeti", rekao je Jeff, Mayweatherov ujak za engleski Sun.