UHAPŠEN NA MALLORCI

Engleski ragbijaš Billy Vunipola (31) je uhapšen na španskom otoku Mallorci i to nakon što je izazvao incident tokom izlaska u noćnom klubu.

Poslije toga ga je privela policija koja je morala koristiti silu kako bi ga obuzdala. Naime, Vunipola je visok 188 cm i težak 125 kg pa je za njegovo hapšenje bilo potrebno čak osam policajaca.

Morali su koristiti i elektrošokere, a prema riječima vlasnika kafića Tonija Roche, Vunipola je prijetio gostima i osoblju kafića bocama te stolicama.

Također se tvrdi da je prijetio policiji, a videoprilog se pojavio i na društvenim mrežama te je poprilično šokantan jer prikazuje trenutke privođenja i trenutke u kojima policija koristi elektrošoker.

Čak su ga dvaput ispalili u ragbistu, a on oba puta nije ni reagovao već je "razoružao" elektrošoker i nastavio sa divljanjem.

"Potvrđujem da sam bio uključen u ovaj nesporazum. Suprotno onome što pišu mediji, nisam bio nasilan, nije bilo tučnjave ni prijetnji. Priveden sam zbog otpora prema zakonu i nakon ekspresnog suđenja, dobio sam kaznu od 240 eura. Španska policija zaključila je svoju istragu i vraćam se u UK", rekao je Vunipola.